Харон (месечина)

Харон е најголемата месечина на џуџестата планета Плутон. Го открил Џејмс Кристи на 22 јуни 1978 година.

Харон
Charon by New Horizons on 13 July 2015.png
Харон фотографиран од леталото Нови Хоризонти на 14 јули 2015
Откривање
ОткривачЏејмс Кристи
Откриено22 јуни 1978