Хамилтон (Бермуда)

главен град на Бермуда

Хамилтон (англиски: Hamilton) е главен град на британската прекуморска територија Бермуда. Градот има околу 1.000 жители. Хамилтон е основан во 1790 година.

ПоврзаноУреди