Хадим Месих-паша (? - 1592 во Цариград) — османлиски државник и Голем везир на империјата во периодот од 1585-1586 година.

Политички функции
Претходник
Хусеин-паша Болјаниќ
Османлиски управител на Египет
1574–1580
Наследник
Хадим Хасан-паша
Претходник
Оздемироглу Осман-паша
Голем везир на Османлиското Царство
1585 – 1586
Наследник
Канијели Сијавуш-паша