Флинт (Мичиген)

Флинт (англиски: Flint) е град во американската држава Мичиген. Се наоѓа 106 км северзападно од Детроит. Во 2000 година, Флинт имаше 124 943 жители, што го прави петти град по број на жители во државата.

Флинт, Мичиген