Фирстенберг-Гајзинген

Фирстенберг-Гајзинген (германски: Fürstenberg-Geisingen) — поранешна грофовија во јужниот дел на денешната сојузна покраина Баден-Виртемберг, Германија, која постоела во средниот век. Со поделбата на Фирстенберг-Фирстенберг, била наследена од грофовите на Фирстенберг-Бар во 1483 година.

Грофови на Фирстенберг-Гајзинген (1441-1483)Уреди

  • Јохан VI (1441-1443)
  • Егон VI (1443-1483)