Фарска круна

Фарска круна (дански:færøsk krone) е официјалната валута на Фарски острови. Поделена е на 100 ојра . ISO 4217 е DKK. Оваа валута ја издава Данската народна банка.

Фарска круна
ISO 4217
КодDKK
Демографија
Корисник/циФарски острови
Вредност
Инфлација1.8%
 ИзворThe World Factbook, 2005