Тон (појаснување)

појаснителна страница на Викимедија
(Пренасочено од Тон)

Тон може да значи:

Музика

уреди

Боја

уреди
  • Тон (боја) - дејствувањето на боите во една слика

Јазик

уреди

Мерни единици

уреди

Личности

уреди