Тихуана

главен град на Долна Калифорнија, Мексико

Тихуана е најголем град во државата Долна Калифорнија, Мексико. Во 2015 градот имал население од 1,641,570. Градот се наоѓа на крајниот северозапад на Мексико, на брегот на Тихиот Океан, и на границата со САД.

Границата помеѓу САД (лево) и Мексико (десно)