Тахиќанка со цвеќе

Тахиќанка со цвеќе — слика од 1891 од Пол Гоген. Денес, сликата се наоѓа во Новата Карлсбершка Глиптотека во Копенхаген.[1]

Paul Gauguin 040.jpg

наводиУреди

  1. „Каталог“.