Суви Лаки (или Суви Лак) — туристичка населба која се наоѓа на 25 км од Берово, по патот за Струмица на падините на планината Огражден. Населбата е комплетно урбанизирана во 1978 година. Во моментот таму се наоѓаат 450 викенд куќи, 2 детски одморалишта и предвидена е можност за градба на уште стотина викенд и комерцијални објекти.[1] Поради големата популарност на населбата, за потребите на туристите била изградена црквата „Св. Кирил и Методиј“.

Поврзано уреди

Наводи уреди

  1. Берово. Допри до природата. Општина Берово. 2010.

Координати:   41°33′48″N, 22°48′44″E