Стари Град (Сараево)

Стари Град (босански, српски, хрватски: Stari Grad) е општина во Сараево. Тоа е од најстарите и историски многу важен дел од Сараево. Во неговото срце е на Башчаршија, старата сектор на пазарот на градот, каде што градот бил основан од страна на Иса бег Исаковиќ во 15 век.[1]

ИзвориУреди

  1. Historija Općine

Надворешни врскиУреди