Стадион Ѓорче Петров

фудбалски стадион

Стадионот Ѓорче Петров е стадион кој се наоѓа во Скопje, Република Македонија. Моментално на нeго настапува екипата на ФК Македонија Ѓорче Петров 1932. Стадионот има капацитет од 3.000 седишта.

Стадион Ѓорче Петров
Место Скопje, Македонија
Отворен
Сопственик ФК Македонија Ѓорче Петров 1932
Подлога Трева
Игра
Гледачи 3.000