Список на државни водачи во 1909 година

список на статии на Викимедија

Ова е список на државни водачи, премиери, и други водачи во 1909 година. Долу се наведени сите водачи во државите во светот, распоредени по држави во 1909.

ЕвропаУреди

 
Николај II, руски цар

АзијаУреди

АфрикаУреди

Јужна АмерикаУреди

Северна АмерикаУреди

Австралија со ОкеанијаУреди