Список на државни водачи во 1908 година

список на статии на Викимедија

Ова е список на државни водачи, премиери, и други водачи во 1908 година. Долу се наведени сите водачи во државите во светот, распоредени по држави во 1908.

ЕвропаУреди

 
Вилхелм II, германски кајзер

АзијаУреди

АфрикаУреди

Јужна АмерикаУреди

Северна АмерикаУреди

Австралија со ОкеанијаУреди