Список на извршници на OAuth

Прелистај извршници на OAuth
Назив на извршникот
PAWS
Потрошувачка верзија
1.2
Верзија на протоколот на OAuth
OAuth 1.0a
Издавач
YuviPanda
Статус
одобрен
Опис
PAWS (Pywikibot: A Web Shell) allows users to run Pywikibot (and other python code) online via a Jupyterhub instance, at https://tools.wmflabs.org/paws. OAuth integration allows people to edit / run automated processes without having to expose their passwords. This will make the consumer_secret and consumer_id public, until https://phabricator.wikimedia.org/T120469 is fixed. I have talked to Chris Steipp about this and it is ok for the short term.
Применлив проект
Сите проекти на ова мрежно место
URL за повикување на OAuth
https://paws.wmflabs.org/paws/hub/oauth_callback
Овозможи му на потрошувачот да укаже повратен повик во барањата и погоре да користи URL за повратен повик како задолжителна претставка.
Не
Применливи доделувања
  • Вршење на активности од голем обем
Високообемно уредување
  • Опходување со страници
Менување постоечки страници; Уредување на заштитени страници; Создавање, уредување и преместување страници; Патрола на промени во страници
  • Опходување со слики и снимки
Подигање нови податотеки; Подигање, замена и преместување на податотеки
  • Вршење на административни дејства
Отповикување на промени во страници
  • Опходување со набљудуваните
Преглед на вашите набљудувања
  • Разни активности
Уредување на вашите набљудувани