Човек од челик (филм): Разлика помеѓу преработките

[непроверена преработка][непроверена преработка]
Избришана содржина Додадена содржина
Откажано уредувањето 5039587 на 1234qwer1234qwer4 (разговор)BUDALA LTA
Ознака: Отповикај
Reverted 1 edit by 83.135.191.240 (talk) (TwinkleGlobal)
Ознака: Отповикај
Ред 116:
[[File:KryptonMOS.jpg|thumb|320px|left|''Weta Digital'' создала планети пејзажи, суштества и архитектура слични на вонземјани за понатамошно унапредување на градењето на светот на планетата Криптон.]]
 
Во првиот чин каде филмот се одвивал на [[планетата]] [[Криптон (планета)|Криптон]], „''Вета Диџитал''“ поставила планетарни средини што наликуваат на вонземски, суштества и основниот начин на прикажување - технологија која режисерите ја нарекуваат „''течна геометрија''“. Раководител за визуелни ефекти на „Вета Диџитал“, [[Дан Лемон]], објаснил дека: „''Тоа е еден куп на сребрени зрнца кои лебдат во магнетно поле и машинана може да го контролира тоа магнетно поле така да зрнцата се скоро како тридимензионални пиксели, и тие можат да направат површина која лебди во воздухот и да дадат опис на било она што вие треба да видите''“. Зрнцата на екранот, кои одблизу изгледаат како пирамиди со мал наклон, се произведени за да направат површина на предмет и да ја отсликаат внатрешноста на фигурата<ref name="fxguide" />.
 
Делот каде Супермен е во сцени каде се бори од близу со другите [[Криптон (планета)|Криптон]]ци се покажало де ќе биде голем предизвик за режисерите и за екипата за визуелни ефекти. Дежарден појаснил: „''Кога ги снимаме овие борби и овие хипер-реални работи, не сакаме тоа да го правиме старомодно, 'во ред' јас сум снимател, снимам од почеток, ќе се прошетам тука за да ја следам акцијата која сè уште не постои но ние ќе ја вметнеме подоцна. Бидејќи тоа сме ние кои ги анимираме ликовите на камерата. Така да ние би ја направиле таа анимација со ликовите - зграпчување, удирање или полетување- и ние би ги снимале вистинските ликови сè до моментот кога тие би требале да направат такво нешто и потоа ние би прекинале со снимањето. Подоцна ние таму би поставиле една камера за да ја снима средината. И подоцна една камера да го снима секој момент на обраќање на глумците. Така да би имале збир од фотографии на средината и на ликовите со висока разделност. Тогаш, во пост продукција, ги земаме нив и ги анимираме според брзина на која ние сакаме тие да се движат во нашата дигитална средина''“.
Ред 315:
* Marrapodi, Eric. "[http://religion.blogs.cnn.com/2013/06/14/superman-coming-to-a-church-near-you/?hpt=hp_t1 Superman: Flying to a church near you] {{Семарх|url=https://web.archive.org/web/20180810055659/http://religion.blogs.cnn.com/2013/06/14/superman-coming-to-a-church-near-you/?hpt=hp_t1 |date=2018-08-10 }}". [[CNN]]. June 14, 2013.
== Надворешни врски ==
* [https://archive.is/abJjj Rare Superman Info, The Adventures of Superman, 1950s TV Series with Legendary George 'Greatest Superman Ever' Reeves (Česen Džordž, naroden prijatel)!]
{{рв|Man of Steel (film)}}
{{wikiquote|Man of Steel (film)}}