Разлика помеѓу преработките на „VІІ македонски конгрес“

нема опис на уредувањето
'''''1. Македонското движење по својата природа е масовно.''
'''
 
'''''2. Тоа не е и не може да биде дело на политиканти дипломати.'''''
 
'''''3. Автономијата на Македонија не треба да се поврзува со таа на кнежеството поради некакви идни комбинации.'''''<ref> <small>''К.Пандев, Националноослободително движење во Македонија и Тракија од 1879-1903,Софија,1979,221.''</small></ref>
 
== Референци ==
{{наводи}}