Разлика помеѓу преработките на „Сметачко инженерство“

с
нема опис на уредувањето
с
'''Компјутерско инженерство''' е дисциплина што ги комбинира [[Електроинженерството]] и [[Компјутерска наука|Компјутерската наука]]. Компјутерските инженери вообичаено имаат обука во електроинженерството, [[Софтверски дизајн]] и и интегрирање на хардвер и софтвер, наместо само електроинженерство или [[Софтверско инженерство]]. Компјутерските инженери се вклучени во многу аспектаспекти на компјутерството, од дизајн на индивидуални [[Микропроцесор|микропроцесори]], персонални компјутери, суперкомпјутеритесуперкомпјутери, итн. Ова поле на инженерство не само што се фокусира на тоа како работат компјутерските системи, туку и на тоа како се интегрираат истите во поголемата слика на даден проект.
 
 
366

уредувања