Разлика помеѓу преработките на „Разговор:Македонско-одрински доброволни чети“

нема опис на уредувањето
#{{За}} Има утврден поим за оваа единица во македонската историографиjа. Зошто треба сега да се измислуват нови? Мислам дека вакви прашања дури не треба да се решават со гласање: [[en:Wikipedia:No original research]]--[[User:Иван|Иван]] <small>([[User talk:Иван|разговор]])</small> 10:04, 14 март 2009 (UTC)
#{{За}} Да бидеме поштени и да ја читаме нашата историографија. Тамо нема "'''доброволен'''" или "'''корпус'''". Ополчение не е бугарски збор.--[[User:Кукушанец|Кукушанец]] <small>([[User talk:Кукушанец|разговор]])</small> 15:06, 14 март 2009 (UTC)
#{{За}} нема "'''доброволен'''" или "'''корпус'''". Ополчение не е бугарски збор.--[[User:Lozhani buditel|Lozhani buditel]] <small>([[User talk:Lozhani buditel|разговор]])</small> 15:06, 14 март 2009 (UTC)
 
 
=== Против ===
16

уредувања