Александар Ристовски - Принц: Разлика помеѓу преработките

dodaden navod za ponovo intervju, od koj moze da se izvadi novo info
[непроверена преработка][непроверена преработка]
Нема опис на уредувањето
(dodaden navod za ponovo intervju, od koj moze da se izvadi novo info)
Александар Ристовски - Принц, во многу нешто пионер на македонската музичка сцена, кон крајот на 1999. година ја објави книгата Забава до бесвест, каде се сместени голем број негови текстови наменети за домашни групи и исполнители. Оваа стихозбирка е првото македонско издание на естрадна поезија.
 
Кон крајот на 2002. година, по кусата врска со модната креаторка Розе Трајческа, Принц се ожени, го смени имиџот и се вклучи во тимот на М2 продукција, во пронаоѓање на нови македонски музички ѕвезди.<ref>{{Наведена мрежна страница|url=https://www.muzichkiregistar.com/%D0%9D%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B8/TabId/2099/ArtMID/4834/ArticleID/10/Intervju-Aleksandar-Ristovski-Princ.aspx?fbclid=IwAR31wQc2D9xvDPcWEYZtSS7H6VFRWInN7GmZERhjL_NMIXQXz64fpO60yRM|title=Промоција на домашната музика|work=Македонски музички изданија|language=mk-MK|accessdate=2020-10-21}}</ref>
 
== Надворешни врски ==
== Дискографија ==
[https://www.muzichkiregistar.com/ContributorDetails.aspx?id=2 Профил на Александар Ристовски на Музички Регистар] [https://www.muzichkiregistar.com/ContributorDetails.aspx?id=2]
 
Анонимен корисник