Разлика помеѓу преработките на „Организирање“

Одземен 1 бајт ,  пред 9 месеци
 
== Типови на Организациска Структура ==
 
Од една страна, постијатпостoјат толку многу различни организациски структури, колку што има организации, но од друга страна, со цел да се упростат работите, може да се изврши групирање на структурите во типови. Овие структури, генерално, се однесуваат на бизнис органициите, но можат да се применат и за некои непрофитабилни организации. Според тоа, структурата на најголемиот број организации може да се подведе во една од следниве групи:
 функционална организација
 организација според типот на производот
Анонимен корисник