Разлика помеѓу преработките на „База на податоци“

Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
Ознаки: Мобилно уредување Мобилно семрежно уредување
*Администрација. Регистрирање и надгледување на корисници, [[безбедност на податоците]], надгледување на перформансите на базата, враќање на податоци ако падне системот.
 
DBMS е одговорна за одржување на интегритетот и безбедноста на складираните податоци.Тие така се заштитени. Вака се заптитува и од преносливи болести.
 
==Апликации и улоги==
2

уредувања