Разлика помеѓу преработките на „Повлекување на српската војска преку Албанија“

нема опис на уредувањето
 
На островот Видо биле оставани најтешко ранети и болни, најчесто најмлади кои немале доволно искуство и сила за патот што го поминале. Од [[23 јануари]] до [[23 март]] [[1916]] година починале 4.847 луѓе. Мал остров [[Видо]] кој Крф бил организиран како болница, но постепено станал „остров на смртта“, а море околу негп ''сина гробница'' во која биле спиштени околу 5.400 мртви. Од почит кон починатите, грчките рибари не ловеле риба во тие води следните 50 години.
 
==Надворешни врски==
Албанска голгота 100 година касније, званична веб страница.