Разлика помеѓу преработките на „Слово љубве (издавачка куќа)“

 
Издавачки центар Слово љубве соработува со други издавачи од регионот, посебно на превод и афирмација на современата македонска и српска книжевност. Во соработка со НВО Буквибукс реализира обуки, работилници и други јавни настани со цел на поширока афирмација на книжевно стваралаштво.
 
''Од друга страна'' - раскази, [[Фросина Стојковска]], 2011
''Пишанки или раскази на вересија'' - раскази, [[Олгица Станковска]], 2011
''Ѕидање на сонцето'' - роман,[[Гордана Јовиќ - Стојковска]], 2011
''Потекло на зборот'' - антологија на аргентинскиот расказ, [[Фросина Стојковска]], 2012
''Српско македонски речник'' - [[Гордана Јовиќ - Стојковска, Фросина Стојковска, Олгица Станковска],]2014
''Зидање сунца'' превод на српски јазик, [[Гордана Јовиќ - Стојковска]], 2015
 
==Наводи==