Разлика помеѓу преработките на „СУ „Раде Јовчевски Корчагин“ - Скопје“

нема опис на уредувањето
}}
 
'''Средното училиште „Раде Јовчевски Корчагин“''' се наоѓа во [[Скопје]], [[општина]] - [[Општина Центар|Центар]]. Професионализмот, високите критериуми на работа ја одржуваат гимназијата на врвот. Освен во државата, постигнува високи резултати и на меѓународно ниво. Честа за прв раководител, еднаков меѓу еднаквите, ја има Милислав Акимовски. Во низата којашто следува запишани се имињата на : Драган Кузмановски, Јанко Поповски, Мр. Митруш Петрушев, Милка Цветковска, Јован Митревски, Венцислав Младеновски, Драган Арсовски и секако актуелниот директор Јордан Лукаревски. Во својата образовна и културна мисија низ децениите, оваа гимназија, која го носи епитетот на најдобра меѓу најдобрите, прерасна во достоен репрезент на она што се нарекува вистински избор во образованието.
 
 
 
 
== Формирање и развој ==
 
Гимназијата „Раде Јовчевски Корчагин“ е формирана во 1960та година, и оттогаш важи за строга и квалитетна образовна институција. Во 1968 година се сели во новиот објект, со што добива поповолни услови за одржување настава.
<gallery>
File:Корчагин стара 1.jpg|Корчагин, 1960ти
88

уредувања