Разлика помеѓу преработките на „Википедија:ОХВП“

с
нема опис на уредувањето
с
{{Список на проекти во рамките на „Википедија во вашето училиште“}}
|}
<onlyinclude>Проектот '''[[Википедија:ОХВП|ОХВП]]''' имае за цел да помогнепроект во подобрувањерамките на постоечкитекој и создавање на нови статии на Википедија на македонски јазикучениците од страна на учениците во [[ОУТУ „Ванчо Питошески“ - Охрид]], се организираат и ги координираат своите активности со цел работатаподобрување на ученицитепостоечките подоброи дасоздавање сена организираанови истатии координирана Википедија на македонски јазик. Во извршување на предвидените активности може да се вклучат и останатите википедијанци. Проектот треба да опфатиопфаќа категоризација, надополнување и презентација на темите кои ги обработуваат учениците. Страницата на проектот и соодветните подстраници содржат основни принципиправила кои би требало да помогнатпомогаат во насочување на работата на учениците.
 
Ако сте заинтересирани да се вклучите во овој проект, слободно дадете ги своитесвои коментари на [[разговор за Википедија: ОХВП|страницата за разговор]] на овој проект, [[википедија:ОХВП#Регистрирани членови|станете активен член]] на проектниот тим или едноставно дадете свој придонес во уредувањето на статиите.
 
</onlyinclude>
{{ОХВП Навигација}}
 
== Цели ==