Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Вандализам“

 
==== [[Википедија:Патент глупости|Ненамерни глупости]] ====
Иако намерното вметнување глупости во статијата е форма на вандализам, понекогаш добронамерните уредници не можат да се изразат најточно (можеби имаат грешка во [[синтакса]]та, најчесто тоа се Википедијанците на кои македонскиот не им е [[мајчин јазик]]). Понекогаш серија од грешки или [[Википедија:Уредувачко војување|уредувачката војна]] ненамерно придонесуваат за појава на материјал без смисла или штетни уредувања. И во двата случаи [[Википедија:Претпоставете добронамерност|претпоставете добра волја]].
While intentionally adding nonsense to pages is a form of vandalism, sometimes honest editors may not have expressed themselves correctly (there may be an error in the [[syntax]], particularly for Wikipedians who use English as a [[second language]]). Also, sometimes connection errors or [[Wikipedia:Edit conflict|edit conflict]] unintentionally produce the appearance of nonsense or malicious edits. In either case, [[Wikipedia:Assume good faith|assume good faith]].
 
==== Инаетење ====