Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Вандализам“

 
==== [[Википедија:Бидете храбри во ажурирањето на страниците|Смело уредување]] ====
Википедијанците често прават смели промени на статиите со цел да ги подобрат - повеќето од нас имаат за цел да бидат храбри кога ажурираат статии. Отстранување на големи делови од текстот што сте го напишале или значително прошириле може да биде фрустрирачки, но едноставното правење уредувања кои значително го менуваат текстот или содржината на страниците не треба веднаш да се етикетира како вандализам.
Wikipedians often make sweeping changes to pages in order to improve them - most of us aim to be bold when updating articles. While having large chunks of text you've written removed or substantially rewritten can be frustrating, simply making edits that noticeably alter the text or content of a pages should not be immediately labeled vandalism.
 
==== [[Википедија:Проверливост|Ненамерни дезинформации]] ====