Разлика помеѓу преработките на „Либјахово“

Додадени 537 бајти ,  пред 8 години
Наведено е поранешното име на местото; внесено е име на борец од бригада на НОВ на Македонија во 1944 година
(Наведено е поранешното име на местото; внесено е име на борец од бригада на НОВ на Македонија во 1944 година)
{{Инфокутија за село во Пиринска Македонија|
| слика мапа=
| име=Илинден, поранешно име Либјахово
| општина=[[Општина Хаџидимово]]
| популација=
== Редовни настани ==
 
== Личности == Димитар Иванов Миленков, роден 24.8.1924, борец во Петтата прилепска бригада на НОВ; извор Албум на политическите затворници от Скопскија областен затвор - филиал Идризово 1943 - 1944 г., редакционна колегија под обшта редакција на Д.Соломонов, Издателско-печатна база ЕЦНПКФКС
== Личности ==
 
== Култура и спорт ==
Анонимен корисник