Разлика помеѓу преработките на „Островот на богатството“

* [[Лонг Џон Силвер]] - главен антагонист во приказната.
* [[Доктор Леcјви]] - еден од протагонистите во приказната, пријател и соработник на Џим.
* Големопоседникот Скуир Трелони - пријател на Лејсви, еден од протагонистите во приказната.
* Били Боунс - поранешен пират кој престојува во мотелот на Џин и човек кој ја имал картата на богатството.
* Слепиот Пју - слеп пират кој го посетува Боунс за да му ја земе картата.
Анонимен корисник