Внатрешно уредување: Разлика помеѓу преработките

нема опис на уредувањето
[непроверена преработка][непроверена преработка]
Нема опис на уредувањето
{{main|архитектура}}
 
[[Внатрешна архитектура]] е дел од [[архитектура|архитектурата]] кој се занимава со исцртување и обликување на внатрешноста на [[градби|градбите]] сосе покуќнината.
 
 
[[Внатрешна архитектура|Внатрешната архитектура]] се занимава со обликување и распоредување на покуќнината, каде главен акцент е исцртувањето и распоредувањето на [[мебел|мебелот]] во градбата. За обликувањето и исцртувањето на [[мебел]], кујнскиот прибор и садови, опрема за бањи и тоалети, [[електрични уреди]] се користи терминот [[дизајн]], иако и таа вештина може да се смета како дел од внатрешната архитектура. Тешко може да се постави граница меѓу [[внатрешна архитектура]] и [[дизајн]], воошто и меѓу [[архитектура]] и [[дизајн]]. Бидејќи производство на [[мебел]], кујнскиот прибор и садови, опрема за бањи и тоалети, [[електрични уреди]] е индустриализирано се користи и терминот [[индустриски дизајн]] како мултидисциплина на [[машинство]] и [[дизајн]].
 
{{никулец}}
287

уредувања