Внатрешно уредување: Разлика помеѓу преработките

===Покуќнина===
 
Покуќнина е целата опрема, [[мебел]], кујнски прибор и садови, опрема за бањи и тоалети, [[електрични уреди]], кои се користат во едно домаќинство.
 
[[Внатрешна архитектура]] се занимава со исцртувањеобликување и обликувањераспоредување на покуќнината. ПокуќнинаГлавен сакцент на внатрешната архитектура е исцртувањето и распоредувањето на [[мебел|мебелот]] во градбата.
 
{{никулец}}
287

уредувања