Разлика помеѓу преработките на „Википедија:Прирачник за стилот“

с
Отстрането уредувањето на 77.28.74.6 (разговор), вратено на последната верзија на MastiBot
с (Отстрането уредувањето на 77.28.74.6 (разговор), вратено на последната верзија на MastiBot)
*Членот или честицата во туѓите имиња се пишува со мала буква: ''Лудвиг ван Бетовен'', ''Леонардо да Винчи'', ''Фердинанд де Сосир''. Кога членот или честицата доаѓаат во почетокот, то ест кога стојат само со презимето, се пишуваат со голема буква: ''Да Винчи'', ''Де Сосир''.
*
*.!.
*.!.
*