Разлика помеѓу преработките на „Централен комитет на МРО“

нема опис на уредувањето
[[Податотека:Печат на Централниот комитет.jpg|200px150px|мини|десно|МАКЕДОНСКИ ЦЕНТРАЛЕН РЕВОЛУЦИОНЕРН КОМИТЕТ - [[Слобода или смрт|СЛОБОДА ИЛИ СМРТ]] ]]
'''Централниот комитет на МРО''' е највисокиот одлучувачки орган на [[Македонска револуционерна организација|Македонската револуционерна организација]] помеѓу два конгреса. Членови на Централниот комитет се:
 
 
== Права и должности на Централниот комитет ==
[[Податотека:Печат на Централниот комитет.jpg|200px|мини|десно|МАКЕДОНСКИ ЦЕНТРАЛЕН РЕВОЛУЦИОНЕРН КОМИТЕТ - [[Слобода или смрт|СЛОБОДА ИЛИ СМРТ]] ]]
 
* ''Централниот комитет'' го утврдува предлогот за Уставот, Статутот и другите нормативни акти како што е [[Правилник за четите на ТМОРО|правилникот за четите]]