Разлика помеѓу преработките на „Хонда“

Додадени 208 бајти ,  пред 9 години
нема опис на уредувањето
Првото од овие објаснувања е ставено напред кога, во 1975 година, Boston Consulting Group (BCG) беше овластена од страна на владата на Велика Британија за да напише извештај објаснувајќи зошто и како британската моторна индустрија беше надмината од нејзините јапонски конкуренти. Во извештајот се заклучува дека јапонските фирми, вклучувајќи ја и Хонда, настојувале на голем обем на производство (направиле голем број на мотори) со цел да ги искористат предностите од економијата на обем и учењето на ефектите на кривина. Во него, за падот на британската моторна индустрија се обвинуваше неуспехот на британските менаџери да инвестираат во нивните бизниси и да профитираат од економиите на обем и опсег.
Второто објаснување беше понудено во 1984 година од страна на Ричард Паскал кој ги интервјуираше директорите на Хонда кои беа одговорни за влезот на фирмата на американскиот пазар. За разлика од цврсто фокусираната стратегија на ниски трошоци и голем обем што BCG и ја препиша на Хонда, Паскал открил дека нејзиниот влез на американскиот пазар е приказна за “грешка, среќна случајност и организациско учење”. – со други зборови, успехот на Хонда се должи на приспособливоста и напорната работа на нејзините вработени, а не на некоја долгорочна стратегија. На пример, првичниот план на Хонда при влезот на американскиот пазар бил да се натпреварува во големи мотоцикли, околу 300 кубика. Дури кога открија дека скутерите кои што тие ги употребуваат за да стигнат во американската база во Сан Франциско привлекуваат позитивен интерес тие дојдоа до идеја за продавање на Super Cub.
[[File:2004supercub.jpg|thumb|right|2004 [[Honda Super Cub]]]]
Најновото објаснување за стратегијата на Хонда беше изнесено од страна на Gary Hamel и C. K. Prahalad во 1989 година. Создавајќи го концептот на основните надлежности со Хонда како пример, тие тврдат дека успехот на Хонда беше поради нејзиниот фокус на лидерство во технологијата на мотори со внатрешно согорување. На пример, моторите на Хонда со висок сооднос на моќноста и тежината, произведени за нејзините тркачки велосипеди, овозможуваа технологија и стручност која беше пренослива кај мопедите.
Влезот на Хонда во американскиот автомобилски пазар во текот на 1960-тите години се користи како студија за предавање на воведна стратегија во училиштата за бизнис насекаде во светот.
 
Honda Civic е линија на компактни автомобили развиени и произведени од Хонда. Во Северна Америка Civic е вториот модел со најдолго производство од јапонски производител, само Toyota Corolla, која е воведена во 1968 година, е во производство подолго од Civic. Civic, заедно со Accord и Prelude, ги сочинуваа Хонда возилата кои се продаваа во Северна Америка се до 1990-тите години кога поставата на моделот беше проширена. Поминувајќи низ неколку генерациски промени, Civic стана поголем и моментално се наоѓа помеѓу Fit и Accord.
[[File:2008 Honda Accord.jpg|thumb|right|2008 [[Honda Accord]] (USA spec)]]
 
Автомобилите на Хонда се дел од Големата азиска четворка (заедно со Тојота, Нисан и Хјундаи).
 
 
=== Роботи ===
[[File:HONDA ASIMO.jpg|left|upright|thumb|[[ASIMO]] at [[Expo 2005]]]]
 
ASIMO е дел од програмот на Хонда за истражување и развој на роботиката. Тој е единаесеттиот по ред во линијата на успешни градби, почнувајќи од 1986 година со Honda E0, движејќи се кон наредните Honda E и Honda P серии. ASIMO, кој што тежи 54 килограми и е висок 130 сантиметри, наликува на мал астронаут со ранец, и може да оди на две нозе, слично на движењата на човекот, со брзина од 6 км/ч. ASIMO е единствениот робот во светот кој што може самостојно да се качува и симнува по скали. Сепак, човечките движења како качувањето по скали е тешко да имитираат со машина, што ASIMO го демонстрираше со две паѓања од скалата.
 
40

уредувања