Почетен курс за ВикипедијаDino193, добре дојдовте на Википедија на македонски јазик, слободна on-line енциклопедија започната во август 2003 година!

Ве повикуваме на заедничка соработка при создавањето на нови енциклопедиски содржини и подобрување на постоечките 111.363 статии.


Еве неколку страници кои може да ви бидат од помош:


Своите придонеси во статиите не ги потпишувајте, додека коментарите на соодветните страници за разговор, корисничките страници и селската чешма Ве молиме да ги потпишувате на тој начин што ќе притиснете на копчето Button sig.png од лентата со алати или ако напишете 4 тилди (~~~~).

Сопствената корисничка страница (Корисник:Dino193) можете да ја уредувате по сопствена желба во согласност со правилата за уредување на корисничките страници.


Ве молиме не вметнувајте заштитени материјали без дозвола од нивниот сопственик!

Не копирајте содржини од други веб страници ако немате добиено изрична согласност за тоа. Ако имате добиено согласност, напишете го тоа на страницата за разговор или едноставно додадете го тоа овде. Но задолжително, прво тоа направете го, а потоа започнете со вметнување на преземените содржини.

Ве молиме, имајте во предвид дека сите придонеси на Википедија се смета дека се објавени под ГНУ-овата Лиценца за слободна документација.


If you are not able to speak, understand or write Macedonian, please visit our Village Pump for non-Macedonian speakers if you have any suggestions or comments.


Поздрав, MacedonianBoy, 11:15, понеделник, 18 јануари 2021

ХондаУреди

Здраво. Супер е започната статијата, сега додавај текст на македонски. Шаблонот од страна игнорирај го, нема да ти се појави зошто не е направем на македонски, само на англиската го има. Кога ќе го направиме ќе го додадеме. Ти сконцентрирај се на текстот на македонски и ќе биде во ред. Мал совет, кога пишуваш за настан во минатото користи минато свршено време, како на пример Хонда го купила... а не Хонда го купи... Поздрав --Никола Стоіаноски 14:31, 11 јуни 2010 (CEST)