Разлика помеѓу преработките на „Централен комитет на МРО“

нема опис на уредувањето
(Создадена страница со: '''Централниот комитет на МРО''' е највисокиот одлучувачки орган на [[Македонска револу...)
 
*на предлог на претседателот на организацијата, се формира организационен одбор и други тела за подготовка на Конгрес
 
*донесува одлуки и други акти од својата надлежност - за да се изврши смртна казна требало дозвла од ЦК, смртната казна можела да биде извршена и од специјално пратеништво на ЦК <ref><small>''[[:s:Прв правилник на Македонската револуционерна организација|Прв правилник на Македонската револуционерна организација]]''</small></ref>
 
*формира и други комисии и тела.