Спектрофотометрија

Во хемијата, спектрофотометрија е квантитативно мерење на рефлективните или трансмисионите карактеристики на материјал како функција од брановата должина.[1]

Спектрофотометар

НаводиУреди

  1. Allen, DW; Cooksey, C; Tsai, BK (Nov 13, 2009). „Spectrophotometry“. NIST. Посетено на Dec 23, 2018.