Сојуз на стопански комори на Македонија

Сојузот на стопански комори на Македонија е најголемата независна деловна организација во Македонија. Формирана како невладина и непрофитна организација ССК ги промовира и застапува бизнис интересите на илјадници компании членови и ги поврзува со над 1000 национални, регионални и интернационални институции и организации. Сојузот има за цел да ја зголемува на конкурентноста на компаниите членови на Комората, унапредување на македонското деловно опкружување и зголемување на продажбата на производите на компаниите на глобалниот пазар[1]. Претседател на комората е Данела Арсовска.

Лого на Сојузот на стопански комори на Македонија

ОрганизацијаУреди

Како органи на комората се:

  • Собрание
  • Управен одбор
  • Надзорен одбор
  • Претседател
  • Извршен директор

КомориУреди

Во Сојуз на стопански комори здружени се девет комори:

НаводиУреди

  1. „Договор за основање на Сојуз на стопански комори на Македонија“ (PDF). 2004. Посетено на 2010-02-05.

Надворешни врскиУреди