Сомноленција

Сомноленција претставува состојба на квантитативно растроена свест (состојба на длабок сон) која се карактеризира со изразена поспаност.

Сомноленција
Класификација и надворешни извори
МКБ-10R40.0
МКБ-9780.09
DiseasesDB16940
MedlinePlus003208