Логото на Skype

Skype (се чита Скајп) е софтверска алатка, што им овозможува на корисниците да разговараат преку Интернет. Јавувањата во мрежата на Skype сервисот се бесплатни, додека кај телефонските јавувања се плаќа одредена сума. Skype истотака подржува инстант-разговарање, трансфер на дадотеки и видео разговори.

Надворешни врскиУреди