Синиша Цветковски

Синиша Цветковски е сликар и музичар.

Со стрип се занимава повремено.

Издал неколку стрипови во списанието „Лифт“ - во кои внел поетика на колаж, арт брут, поп арт и фина графика на буквите.

Со својот иако не обемен опус, засега, си обезбедил место како еден од најснажните стрип цртачи во Македонија[1].

Наводи уреди