Сашо Саздовски — македонски скулптор.

Животопис

уреди

Творештво

уреди

Во март 2023 година, Саздовски ја добил наградата „Боро Митриќевски“ која ја доделува Друштвото на ликовните уметници на Македонија. Саздовски победил со својата скулптура „Еквилибриум синергија“, изработена во комбинација на мермер, гранит и 3Д-принт. [1]

Наводи

уреди
  1. „Престижната награда „Боро Митриќески“ за уметникот Сашо Саздовски“, Вечер, број 18174, сабота-недела, 25-26 март 2023, стр. 16.