Сан Хосе (Калифорнија)

(Пренасочено од Сан Хозе (Калифорнија))

Сан Хосе (англиски: San Jose) — град во американската држава Калифорнија. Овој град според статистиките во 2007 година, има 939 899 жители, што го прави трет град во Калифорнија, и деcети град по број на жители во САД. Се наоѓа на Сан Франциско Залив и е еден од три главни градови на заливата, другите се Сан Франциско и Оукленд.

Сан Хосе