Санта Хуста Клан

Санта Хуста Клан (шпански: Santa Justa Klan) или скратено СХК (SJK) е шпанска музичка група која настана во 2005 година за време на снимањето на ТВ серијата Серанови. Групата ја сочинуваат млади глумци од серијата: Виктор Елијас (Гиље), Наталија Санчез (Тете), Адријан Родригес (ДВД) и Андрес де ла Круз (Боличе). До сега имаат снимено два албуми и двата достигнаа голема популарност во Шпанија,во Европа, па и во светот.

Санта Хуста Клан (СХК)
Santa Justa Klan (SJK)
Биографски податоци
Потекло Шпанија
ЖанровиПоп, денс
Занимањаглумци
Период на активност2005-денес
ИздавачиDRO Atlantic
Членови
Виктор Елијас
Наталија Санчез
Адријан Родригес
Андрес де ла Круз

ДискографијаУреди

 • Првиот албум насловен SJK (2005) содржи 11+1 песни, со последната вметната подоцна:
 1. A toda mecha
 2. Adiós papá
 3. Soy la caña
 4. Yo paso del amor
 5. Del 1 al 10
 6. Metrosexual
 7. Me pica
 8. Nadie manda
 9. La profesora de inglés
 10. Pienso en ti constantemente
 11. Estoy pá' alla
 12. Me piro
 • Вториот албум насловен DPM (2006) содржи 10 песни:
 1. Con Angelina Jolie se me va la olla
 2. D.P.M.
 3. Bésame
 4. Después del tono
 5. Primero lo primero
 6. Entre muñecas
 7. Primer encuentro
 8. Ke te pires
 9. Paso de ti
 10. Quiero despegar