Федерални градови во Русија

(Пренасочено од Руски федерални градови)

Руската Федерација се дели на голем број субјекти (административни единици), од кои 3 се федерални градови:

Map of federal cities of Russia (2014).svg
  1. Москва
  2. Санкт Петербург
  3. Севастопол