Руен (појаснување)

појаснителна страница

Руен — највисок врв на Осоговските Планини и воедно највисок врв во Источна Македонија.

Освен тоа, поимот може да се однесува на:

ГеографијаУреди

СтопанствоУреди

  • Руен — производител на делови за патнички и товарни возила, автобуси и трактори.