Родови студии

Родови студии се академски, вообичаено интердисциплинарен пристап кон анализата на ситуацијата на родовите и родовите релации, како и родовата димензија во сите други дисциплини.[1]

БелешкиУреди

  1. „Водич во феминистичката и родовата терминологија“. Здружение на граѓани Акција Здруженска, Скопје. 2007-05-30. Посетено на 2007-06-22.