Рефренстилска фигура каде што има повторување на еден или повеќе стихови во песната. Рефренот се употребува за да се зголеми емоционалноста и сликовитоста во песната.[1]

Наводи уреди

  1. Поль Зюмтор Опыт построения средневековой поэтики.. — СПб.: 2002. — С. 251-254.