Референдум во Општина Ново Село (2017)

Референдум во Општина Ново Село (2017)референдум на локално ниво кој се одржал во Општина Ново Село на 17 септември 2017 година.[1]

Референдум во Ново Село
17 септември 2017

Дали сте за или против отворање на рудникот за бакар и злато Иловица?

Дали сте за или против отворање на рудници за металични минерални суровини во општината?
LocationОпштина Ново Село

Овој референдум бил неуспешен поради тоа што не гласале повеќе од половина од вкупниот број на регистрирани гласачи.[2]

Кампањата за овој референдум била во организација на граѓанската иницијатива „Спас за струмичката котлина – Стоп за рудникот Иловица“.[3]

ПоврзаноУреди

НаводиУреди